Whatsapp Numaramız
0 533 476 30 57
Telefon
Email Adresimiz
info@isikyapi.com
Instagram
Twitter
Facebook
Youtube
Linkedın

SES VE ISI YALITIM ÜRÜNLERİ                                                                                                                

              Sound proof süngerin ses yalıtım performansı kalınlığa ve yoğunluğa bağlı olarak değişim gösterir. 120,150,180,220 -dns kg m3-10,20,30,40,50 mm kalınlık 50x100 cm plakalar halinde üretimi yapılmaktadır. Tuğla,alçı levha,mevcut duvar arası,şap altı,parke altı,lambri veahşap yüzey karkas arasında sıklıkla       kullanılmaktadır.                                                                                                                          

               Standart seri düz ve esnek yapısı ile yüzer gezer döşeme altlarında,parke altında,ara bölme duvarlarında, çelik sistemlerde,çatı altında,temel bohçalamada ve marine sektöründe ses ve ısı yalıtımı ürünü olarak yoğuşumlu ses yalıtım değeri 31 dB dir.Otel,hastane,düğün salonları,okul gibi yük ve ses yoğunluğunun bulunduğu alanlarda 8 mm veya 10 mm akustik şilte kullanılabilir.8 mm ürünün tek başına ses yalıtım değeri 38 dB, 10 mm ürünün ses yalıtım değeri 41 dB dir.                                                                                                                           

             Kauçuk bant alçı profillerinin duvar ya da alçıpan ile birleştiği yere yapıştırılarak titreşimi engellemeye yarar, elastomerik kauçuktan üretilir,klima havalandırma kanallarının kauçuk sünger ile yalıtımı yapılırken birleşme noktalarına sızdırmazlık amacıyla yapıştırılır. Rulo şeklinde olup arka yüzeyinde kendinden yapışkanlı bant vardır. 3 mm kalınlığında 5-7,5-10 cm genişliğinde ve 15m uzunluğundadır. Folyo bantlar ile kullanımda buhar geçirmez ve ısı yalıtımı da sağlar.                                                                                                                         

               Akustik şilte ürünler yüzer ve yapıştırma işlem ile döşenmiş parke altlarında ısı ve ses yalıtımı amaçlı kullanılır. Döşeme detayına uygun olarak farklı kalınlıklarda (2,5-5 cm) ürünler serilir ve zeminde %80 oranında sessizlik sağlar.  Şiltelerin 5 mm üzeri olanları parke dayanımını etkilediğinden 5 mm altı şilteler önerilmektedir. Perforeli seri                yerden ısıtma sistemi bulunan mekanlarda parke altı ses yalıtım ürünüdür. Aluminyum seri reklekif (anlık tepkili) ısı ve ses yalıtımı istenen ve son kat kaplama yapılmayacak detaylarda önerilmektedir.(Çatı altı örtüsü gibi)      

                Kauçuklu mantar levha ürünleri alternatif ses, vibrasyon ve conta ürünlerine göre daha ince kesitler halinde kullanılır ve ek olarak herhangi bir yan ürün kullanmayı gerektirmez. Bu da maliyetleri ciddi ölçüde düşürür.                Gürültünün komşu ortamlara geçmesini önleyerek 60 dB ses yalıtımı sağlar. Titreşim yayılımlarında, katlar arası ses yalıtımlarında, beton zemin altı şap uygulamalarında, parke ve laminant altı uygulamalarda ,   sesin bir mahalden başka bir mahale geçmemesi gereken yapılarda kullanılır.                                                                                                                  

              Titreşim kaynaklı darbe ve yapı kaynaklı yayılan gürültüyü engellemek amacıyla kullanılan ve yüksek performans sağlayan akustik ses izolasyon malzemesidir. İnşaat sektöründe duvar ve zemin yalıtımda kullanılır. Ağır ses bariyeri ses yalıtım süngerleri ile birlikte uygulanır. İki akustik ses yalıtım süngeri arasına konularak kullanılır.2,5 ve 3 mm kalınlığında üretilir.50x100 ve 100x100 cm plakalar halinde üretimi yapılır. Makina odaları,jeneratör odaları,müzik    odaları v.b mekanda gürültünün kesilmesi gereken yerlerde kullanılır.                                                                                                              

                 Akustik sünger ürünler görünüm ve fiyat uygunluğu olması nedenli daha çok stüdyolarda tüç duvar ve tavan-tabanlardakullanılır.Bonded ve rebonded üzerine uygulanır ve jeneratör odalarında yanmazlık standardını da sağlar. Piramit ve yumurta görünümlü akustik süngerler 100x100 cm ölçülerinde 4-5-7 cm kalınlıklarda üretilir, müzik ile ilgili kısımlarda kullanılır(yüksek-alçak frekans)yanmaz çeşitleri de bulunur.                                                  

               EPDM ses yalıtım süngeri akustik ses yalıtımlarında yüksek performansı ile dikkat çeker. Ses ve ısı yalıtımının dışında titreşim önleyici özelliği sayesinde zemin, duvar ve tavanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Alev almaz. Yüksek derecede sıcaklığa dayanıklıdır.50-60 kg/m3 yoğunluğa ve 0,034 W/mK ısı iletim katsayısına sahip elastomerik yapılı sağlam bir ürün olup uygulaması kolaydır.                                                                                                                        

                                                                                                                            

                                                                                                                            

                                                                                                                            

Özkan ÖZTÜRK                                                                                                              

5-Oca-22                                                                                                                          

Ortahisar,Trabzon                                                                                                                       

Bize Ulaşın...