Whatsapp Numaramız
0 533 476 30 57
Telefon
Email Adresimiz
info@isikyapi.com
Instagram
Twitter
Facebook
Youtube
Linkedın

_Çatı-terası iyice temizleyiniz, toz ve çöplerden arındırınız.

_Her bir torba(50 kg)çimento için 1 paket(1,5kg) PWR ve 2-2,5 el arabası kum kullanıp kürekle 3-4 kez devirerek iyice karışımını sağlayınız.

_Kuru karışıma su veriniz(Normal harçtan %10 daha az su yeterlidir.) ve iyice karıştırınız. Hazırladığınız harcı 5-10 dakika dinlendiriniz.

_Tesviyesine göre şapı atınız.(En az 3 cm kalınlık önerilir.)Yeterli sertliğe gelince seviye mastarını ve yüzey perdahını yapınız.

_Şap atıldıktan 2-3 saat sonra bir kez yüzeyi ıslatınız.

_Daha sonra 6 gün boyunca “beton sular gibi”günde iki kez yüzeyi sulayınız.

_Şap üzerinde yürünür durum oluşunca (yeterli sertlik ve katılaşma) parapet duvarları ve havalandırma/baca çıkışlarını yukarıda anlatıldığı biçimde hazırlanan harç ile sıvayınız. İşin  dayanımını artırmak için sıva filesi kullanınız.

Düşeyde yapılacak uygulama en az 20 cm olmalıdır.

_Şap sertleştikten ve sulama işlemi bittikten sonra 7-8 gün üzerinde gezmeyiniz.

ÇATI-TERASLARDA SU YALITIMI DESTEKLEYİCİ ÇALIŞMA

Duvar-Zemin birleşimi, baca-zemin birleşimi, havalandırma bacası-zemin birleşim yerlerine, su oluk ve giderlerine (içleri dahil) yatayda ve düşeyde 8-10 cm ölçülü bant biçiminde  fırça ile ELASTİK MEMBRAN uygulayınız. Esnek koruma sağlayınız. (Elastik membran en az 4-6 saat kuru kalmalıdır. Sertleşme süresi 2-3 gündür.)Böylelikle olabilecek oturma, açılma, çatlak sorunlarını da ortadan kaldırmış olacaksınız.)

 

Özkan ÖZTÜRK,7Nisan 2020,Trabzon

Kaynakça: SOFTHARÇ katalog

 

 

Bize Ulaşın...